John Deere 1510G

Товарни кранове

Подредени стрели на дърводобивни машини

Мощно удължение XE

Удължението XE е единично удължение и утлегар с външен корпус за CF5, CF7 и CF7S 8,5 м стрели за малък и среден размер горски транспортьори. 

Опростен и издръжлив дизайн, изключителна сила на теглене

Дизайнът е опростен и издръжлив. Лесен е за управление поради добрата геометрия, а видимостта към върха на стрелата е много добра с осветлението на удължението на стрелата. Благодарение на изключителната теглителна мощност, се увеличава производителността.

Добре защитен маршрут на маркучите

Маршрутите в основната стрела и Y-образната връзка са добре защитени, а самите маркучи са дълготрайни поради доброто маршрутизиране. Няма външни кръгове маркучи, така че стрелата се направлява по-лесно между дърветата при разреждане на клоните, а захващащото устройство се движи по-лесно между преградите в пространството за товарене.

Удължението ще бъде налично през есента на 2022 г., а производството започва през зимата на 2022 – 2023 г.

John Deere 1510G

Удобство при използване и лесен за обслужване

Новите стрели са по-удобни за използване, издържливи или лесни за обслужване. Геометрията на стрелата е подобрена и по-балансирано съотношение на движенията за повдигане и подаване/оттегляне на стрелата. Това прави работата на стрелата и траекторията и на движение плавна и подобрява производителността.Няма отвори, скоби или други аксесоари на предната страна на чупещото рамо на стрелата, които биха отслабили стрелата или такива, които лесно биха се повредили при удар. Маркучите и кабелите са закрити от конструкцията на стрелата и маркучите, преминаващи между основната част на стрелата и чупещото ѝ рамо, както и те тези в удължаващата част, са изменени.

стрела XI за малки и средни транспортьори

Стрелите XI, оборудвани със скрит удължителен маркуч, ще се предлагат за товарачи CF5, CF7 и CF7S за транспортьори с малък и среден размер. Максималният обсег на стрелата е 10 м. Стрелите за по-старите товарачи CF7 и CF7S също могат да бъдат заменени с новата стрела XI. Изисква се само регулиране на един параметър в IBC. Силен ротатор Indexator GV12-2S ще се предлага като опция със стрелите XI. Моделът 1910G може да бъде оборудван и с 10-метровата стрела CF7S XI Power+.

Силна и мощна

Стрелата е подсилена и скритият удължителен маркуч е по-устойчив от преди. За CF7S се предлага още по-издръжливо удължение Power+. Благодарение на променената схема на преминаване маркучите издържат по-дълго и е по-лесно да се сменят. Стрелата може да бъде спусната точно над товара по време на транспортиране.

Подобрена геометрия

Отношението на движенията при повдигане и подаване/оттегляне на стрелата е по-балансирано, което прави траекториите и работата на стрелата по-плавни и по този начин се подобрява производителността. С IBC стрелата XI може да бъде оборудвана с работна светлина под стрелата, за да се подобри видимостта към върха ѝ.