Глави на харвестъри

Глава за харвестър John Deere H424

НОВАТА H424

Новата H424 заменя H414. Това е глава с четири задвижващи колела (4WD) основно за късно разреждане и окончателна сеч. Базираните на отзиви от клиенти промени подобряват производителността, лесната експлоатация, издръжливостта, времето за непрекъсната работа и точността на измерване, наред с намаляване на ежедневните оперативни разходи. H424 е оборудвана с режещ механизъм SuperCut 100S.

 • Добра точност на измерване

 • Висока производителност при разреждане

HeadingIcon

Рамката на H212, възможността за накланяне, рамената с ролки и конструкцията на ножовете заедно с универсалния MTH блок правят безпроблемна обработката на няколко дървета. Рамката е висока и осигурява отлична опора за сноп дървета.

 • Добро качество на кастрене

 • Минимално нацепване при рязане

HeadingIcon

При високата скорост на рязане, продуктивността е добра и нацепването при рязане е сведено до минимум.

 • Намалено време за ежедневно обслужване

HeadingIcon

Поддръжката е бърза с ежедневно обслужване от една позиция.

При високата скорост на рязане, продуктивността е добра и нацепването при рязане е сведено до минимум. Поддръжката е бърза с ежедневно обслужване от една позиция. 

 • Висока продуктивност
 • Добра точност на измерване
 • Добро качество на кастрене
 • Минимално нацепване при рязане
 • Висока производителност при разреждане
 • Намалено време за ежедневно обслужване
 • Подаващите ролки ’ се отварят на 440 mm

H212 се предлага за харвестъри 1070G и 1170G.

Рамката на H212, възможността за накланяне, рамената с ролки и конструкцията на ножовете заедно с универсалния MTH блок правят безпроблемна обработката на няколко дървета. Рамката на H212 е висока и осигурява отлична опора за снопа дървета, а здравият захват превръща пренасянето на дърветата във вертикална позиция в лесна задача дори и в гъсти гори. Дългите ножове помагат за захващането на дърветата, а поставянето на подаващите ролки в долната част на рамката, центрира дърветата и ги задържа неподвижни.  

Характеристики

Разширяване на всичкиСвиване на всички

Макс. диаметър на подаване 750 mm

Глава на харвестър H219

H219 е нова глава, създадена за големи харвестъри и верижни влекачи за добив на големи дървета. Двуколесно задвижваната H219 разполага с хидромотори с две подаващи ролки. Силата и скоростта на подаване са оптимизирани според размера на дървото. Захватът на отсечения труп е здрав, кастренето е ефективно и манипулирането на криви дървесни трупи е гладко. Като опция се предлага новия подобрен режещ механизъм.

 • Макс. диаметър на подаване 750 mm
 • Макс. скорост на подаване 4,5 – 6,0 m/s
 • Тегло без ротатора и шарнирната връзка 1930 kg
 • Режещ механизъм SuperCut100S

Оборудвана с приставка за сваляне на кората H219 се представя много добре и при работа с големи евкалиптови дървета. Качеството на сваляне на кората и продуктивността са отлични.

Измерването на дължина е изключително точно

Измерването на дължина е изключително точно заради новото измерващо устройство с ново мерително рамо. По-малко време е нужно за нулиране на измерването на дължина в обработващото приложение поради автоматичното нулиране на измерването на дължина с опционалния лазерен сензор (за откриване на края). Новото рамо за измерване на дължина повишава издръжливостта, точността на измерване и удобството на обслужване. Предлага се ново, опционално измервателно колело за дървета с дебела кора. Опционалните подаващи ролки подобряват захвата на подаване при широколистните дървета и при работа с морски бор. Подобрени бяха предпазните капаци около рамото за измерване на дължина, както и горната част на рамката с цел по-добра защита на маркучи и цилиндри.

Поддръжката е лесна

За лесна поддръжка, новият капак, осигуряващ бърз достъп до основния клапан, е предвиден да се отваря и затваря лесно. Куплунгите на маркучите на подаващия хидромотор са разположени извън капака на клапана. Корпусът на подаващия мотор и предпазителите на маркучите са подобрени.

Режещият механизъм SuperCut 100S има нов обтегач на веригата с автоматична регулировка и механично блокиране на режещата шина, което помага за задържане на режещата верига на място. Също така могат да се използват режещи шини с широка опашка. Като цяло, всички тези характеристики помагат за задържане на режещата верига на място, а подобреното й освобождаване прави смяната й по-лесна за оператора.

Подобрения на стандартната глава и новата HD версия

Разширяване на всичкиСвиване на всички

Подобрения на стандартната глава за харвестъри H415

Стандартните подобрения включват нова, 30 mm опорна кутия за рязане, по-здрава и устойчива рамка и подобрения на обтягането на режещата верига. Подобрената форма на фиксирания долен нож позволява на дънерите да се притиснат плътно към рамката на главата на харвестъра по време на сечта и в началото на подаването. Това подобрява измерването на дължина, тъй като измерващото колело достига по-добре до ствола. В допълнение, по-ниските дънери водят до повишен обем на първия труп. Куплунгите на линиите под налягане за долните подаващи хидромотори се намират извън капака на клапана, което им осигурява лесен достъп за подмяна.

Подобреното обтягане на режещата верига намалява случаите на нейното откачане. Конструираната наново кутия за рязане осигурява по-голямо пространство между режещата шита и ствола, така че може да се използват по-широки режещи шини и да се реже по-близо до дънера. Подаването на криви стволове и големи дървета е подобрено.

Допълнителни функции, създаващи H415HD

Новите HD опции могат да бъдат подбрани поотделно, но ако се изберат и трите, се създава глава за харвестър H415HD:

 • HD накланяща рамка
 • Долен HD подаващ мотор и предпазители на маркучите на подаващия мотор
 • разширяващи щифтове за рамената на подаващите мотори, цилиндър за накланяне на горния край и оси на долните ножове за кастрене.

Новите HD опции подобряват издръжливостта и повишават времето за непрекъсната работа. Манипулирането на големи и извити стволове е по-гладко.

 • HD накланящата рамка е по-издръжлива. Горният режещ механизъм се предлага с HD накланящата се рамка.
 • Подобрена издръжливост на маркучите с опционална допълнителна защита за моторите и фитингите на маркучите. По-лесна смяна благодарение на куплунгите, които са разположени извън капака на клапана. 
 • Подобрена издръжливост на рамката и основните оси, особено при работа с тежки трупи. Разширителите в щифтовете на горните цилиндри за наклон, долни ножове за кастрене и щифтове на рамената на подаващия мотор.
 • Подобрено обтягане на режещата верига: филтър на хидравличната линия на обтегача на режещата верига.
 • Възможност за използване на по-широки режещи шини.
 • По-голямото пространство между режещата шита и линията на дървесния труп подобрява подаването на криви стволове и работата с големи дървета.
 • По-добрата форма на фиксирания заден нож осигурява по-добър захват при рязане на голям ствол и в началото на подаването. Това подобрява измерването на дължина.
 • По-ниските дънери дават повече обем.

H415HD със своята отлична производителност превръща моделите 1270G и 1470G в още по-превъзходни машини на все по-взискателните пазари. H415HD е съвместима с 1270G със стрели CH710 и CH786 и с 1470G със стрели CH910 и CH986.

Опции

ОПЦИЯ H415 H415HD H415X
Многоскоростни подаващи мотори Опция Опция Опция
HD накланяща рамка Опция Стандартно Опция
HD кутия за рязане не се предлага Опция за немонтирани глави Стандартно
Оси за разширител Опция Стандартно Опция
HD предпазители на подаващия мотор Опция Стандартно Опция
Горен режещ механизъм не се предлага Опция Опция
Наличност за стрелата

1470G: 8,6, 10 и 11 m
1270G: 8,6 и 10 m

1470G: 8,6 и 10 m
1270G: 8,6 и 10 m*
Глави за харвестър Waratah
**

*без HD кутия за рязане и/или горен режещ механизъм

**основно за верижни влекачи, съгласно базовите спецификации на машината