Представяне на големи машини от серия Н. Нов стандарт за дърводобив.

Горски машини от серия Н

Представете си производствена система, която не само мотивира производителността, но и създава трайно наследство за идните поколения. С голямата система за производство на Н отвеждаме производителността към нови висини.

Новите харвестъри и транспортьори от серия Н с голям размер демонстрират по-висока продуктивност със значително по-нисък разход на гориво, по-добра стабилност и подобрена ергономичност за оператора.

Харвестър 1470H

По-голяма производителност с по-малко гориво

Блокирането на рамката, високоефективните двигатели и подобрената хидравлика усъвършенстват управляемостта на машината и осигуряват повишена производителност с по-малко гориво на обработен m3.

Новата хидравлика с три специални помпи предлага повече хидравлична мощност и по-високо работно налягане за подаване. Системата е оптимизирана и осигурява балансирана икономия на гориво.

Кабина на харвестър

Автоматизация и интелигентност в стандартния вариант

Интелигентно управление на стрелата IBC става стандартна функция в нашите големи харвестъри от серия Н и IBC 3.0 става стандартна функция в транспортьорите от серия Н. 

Интелигентният ключ за кабината е личен дистанционен ключ за отключване на вратата на машината и отваряне на компютъра и системата за управление TimberMatic с настройки, специфични за оператора. Когато операторът отвори дистанционно ключалката на вратата, машината се захранва, компютърът се стартира и светлините за подход се включват автоматично. Операторът трябва само да стартира двигателя и машината е готова за работа.

Харвестър 1270H

По-здрави стрели

Новите стрели са увеличили силите на вдигане и завъртане. Те предлагат повече мощност и по-дълъг обсег на стрелата.

Новата стрела H7 за харвестъри предлага приблизително 10% повече мощност при вдигане и въртящ момент на завъртане. Новата стрела H9 също има същото 10% увеличение на мощността при повдигане, а въртящият момент на завъртане е с 5% по-голям от предходния модел.

Стрелата на транспортьора F10 има нов по-дълъг обхват от 10,2 метра. Съответният по-дълъг обсег на стрелата F9 е 10,7 метра. Хидравличният маркуч и маршрутизирането на маркучите са подобрени. Новата F10 е най-силната стрела на горски транспортьор на пазара. С 40% увеличен въртящ момент при вдигане на стрелата и 22% по-висок въртящ момент на завъртане се предлагат по-големи опции за захващащо устройство.

Timbermatic H

Лесно използване

Системата за управление TimberMatic H с вградените TimberMatic Maps спомага за постигане на превъзходна производителност и продуктивност.

Автоматизацията TimberMatic H предлага лекота на използване и подобрена ергономичност. Новият интерфейс е прост и лесно достъпен. Системата за автоматизация Н създава последователен опит на потребителя във всички продукти за горското стопанство. Новата визуализация включва опции за изглед през нощта и през деня. А изгледът на екрана показва само информацията, свързана със ситуацията.

Канина на харвестър John Deere

Комфорт в кабината

Въртящата се и нивелираща се кабина става стандартна в серията големи машини Н. Кабините имат отлична видимост към работната зона, подобрена климатична система и ±30° увеличен ъгъл на завиване на кабината. По-добри светлини, по-ниско ниво на шум и повече пространство за съхранение за оператора. Нов вторичен дисплей за основните функции и камерите на машината, множество изводи за зареждане, нов педал за избор на посока на движение, нова първокласна аудио система със събуфер и високоговорители.

Харвестър в тъмната гора

Интелигентно управление на стрелата IBC и джойстици с бутони

С IBC, управлението на стрелата е прецизно, бързо и лесно, защото операторът може да се концентрира върху захващащото устройство, а не върху движенията на съединенията на стрелата. IBC подобрява безопасността на работата и улеснява работата.

Джойстиците с конфигурируемите бутони в харвестърите улесняват ежедневната работа.

Лесна поддръжка

По-лесна ежедневна поддръжка

Ежедневното обслужване се улеснява. Всички входни отвори за течност са разположени на едно и също лесно достъпно място. Всички машини имат датчици за нивото на маслото на електрическия двигател и напълно нова централна система за гресиране за по-лесна употреба. Има няколко практични места за съхранение из машината.

 

Харвестър 1270H в гората

Подобрения в обслужваемостта

По-малко индивидуални и централизирани задачи за обслужване, лесно достъпните точки за обслужване улесняват обслужването на машините от серия Н. Опцията за автоматично смазване и централно гресиране спестява време. Проверката на нивото на двигателното масло се визуализира автоматично на екрана TimberMatic при стартиране.

Обслужване на горска машина

До 1000 часа интервали на техническо обслужване

До 1000 часа интервали на техническо обслужване с договор за услуга и по-кратко време за обслужване означава по-малко време за престой и по-ниски разходи.

Харвестър John Deere 1270H

1270H

 • Мощен харвестър с видимост във всички посоки
 • IBC в стандартния вариант
 • H7 стрела с висок въртящ момент при вдигане и завъртане
 • Лесно обслужване и поддръжка
 • Голям избор на режещи глави
 • Отлична видимост към работната зона

Харвестър John Deere 1470H

1470H

 • Най-способният харвестър за големи дървета
 • IBC в стандартния вариант
 • Стрела H9 с висок въртящ момент при вдигане и завъртане
 • Лесно обслужване и поддръжка
 • Голям избор от режещи глави
 • Отлична видимост към работната зона

Режеща глава H216

Режеща глава H216 за големи харвестъри

John Deere H216 е новата режеща глава за голям харвестър за твърда и мека дървесина. Продуктивна е и лесно се персонализира за различни нужди.

Стрела на горски транспортьор 2510H

Мощни стрели

Новите стрели F9 и F10 предлагат повече мощност и по-дълъг обхват. Обсегът на стрелата F10 е 10,2 метра. Стрелата F9 има обхват от 10,7 метра. Хидравличният маркуч и маршрутизирането на маркучите са подобрени. Новата F10 е най-силната стрела на горски транспортьор на пазара. С 40% увеличен въртящ момент при вдигане на стрелата и 22% по-висок въртящ момент на завъртане се предлагат по-големи опции за захващащо устройство. Новата стрела F9 има 13% по-голям въртящ момент при повдигане на стрелата и 10% по-голям въртящ момент при завъртане.

Горски транспортьор 2510H в гората

Интелигентно управление на стрелата IBC 3.0 в стандартния вариант

IBC 3.0 става стандарт при големите горски транспортьори от серия H.

При IBC 3.0, с натискането на бутон стрелата автоматично се премества в позицията, от която е поет предишния товар от захващащото устройство – както при товарене, така и при разтоварване на трупи. Стрелата може също така да се мести автоматично в транспортно положение и обратно с натискането на един бутон.

Товарно пространство на горски транспортьор 2510H

Повишена товароносимост и разширено товарно пространство

Новите горски транспортьори имат увеличена товароносимост и разширена товарна площ с две нови опции за размер с разширяващи се прегради.

Опцията за товарна площ от площ 7,5 m² е оптимална за работа с трупи от твърда и евкалиптова дървесина, а товарната площ от 8,5 m² е препоръчителна за модела 2510H с мека дървесина.

2010H

Максимална мощност на двигателя, kW 220
Въртящ момент на двигателя, Nm 1400
Теглителна сила, kN 255
Обсег на стрелата, m 8,5/10,2/10,7
Въртящ момент при вдигане, kNm, напречно 210/170
Въртящ момент при завъртане, kNm 50/45
Товароносимост, тона 20
Опции за товарно пространство, m2 6,5/7,5
Ъгъл на завъртане, градуси 44
Просвет до земята, mm 799
 

2510H

Новият силоотводен вал с два двигателя в горския транспортьор 2510H предлага 50% по-бърза скорост на движение.

Максимална мощност на двигателя, kW 252
Въртящ момент на двигателя, Nm 1550
Теглителна сила, kN 290
Обсег на стрелата, m  8,5/10,2/10,7
Въртящ момент при вдигане, kNm, напречно 210
Въртящ момент при завъртане, kNm 50
Товароподемност, тонове
25
Опции на товарното пространство, m
6,5/7,5/8,5
Ъгъл на завъртане, градуси 44
Просвет над земята, mm
779