IHC улеснява процесирането на дърветата и подобрява качеството на кастрене

Хедер на харвестъра

Новото интелигентно управление на режещата глава на харвестъра (IHC) улеснява процесирането на дърветата и подобрява качеството на кастрене. Управлението на силата на ножовете за кастрене поддържа правилна компресия на статичния кастрещ нож на харвестъра и отлична точност на измерване при всякакви условия.

Правилната настройка на налягането на ножовете за кастрене е основно изискване за добра и точна работа на режещата глава на харвестъра. Определянето на правилните настройки се основава на редица променливи, като например размера на дървото, дървесния вид и условията при изсичането. Благодарение на новото интелигентно управление на на харвестъра (IHC), необходимостта от регулиране на наляганията на ножа е значително намалена, което прави работата на оператора на харвестъра по-лесна.

Силовото управление на ножове за кастрене се базира на основните настройки за видовете дървета, определени в Система за управление Timber-Matic на John Deere. Датчик за силата в горния нож за кастрене на режещата глава на харвестъра постоянно измерва силата, с която дървото се притиска, и системата IHC я регулира, ако е необходимо, в посочените граници. Това осигурява достатъчна, но не прекомерна компресия на ножовете и по този начин качеството на кастрене и измерване остава на високо ниво.

Лесната употреба подобрява и производителността

Благодарение на тази иновация вече не се налага операторът постоянно да променя настройките на режещата глава на харвестъра при промяна на характеристиките на дърветата или условията, тъй като вместо това IHC регулира налягането на притискане на ножовете за кастрене при необходимост.

Освен че е лесна за използване, IHC подобрява производителността при процесирането на дърветата. Достатъчната сила на компресиране гарантира точен диаметър и дължина и отлично качество на кастрене. Когато силата на компресиране е правилна и не е прекомерна, скоростта на подаване остава добра, повърхностният слой на дървото не се поврежда и не се консумира прекомерното гориво. Освен това не се случва отстраняване на кората на дървото, така че добавената стойност остава висока и кората може да бъде възстановена за енергия. Правилната настройка на налягането подобрява също така издръжливостта на режещата глава на харвестъра.

IHC – Интелигентното управление на режещата глава на харвестъра е функция, която John Deere постоянно развива. Опцията се предлага с режещата глава за харвестъри John Deere H212 и H423.

 


ТЕКСТ и СНИМКА: JOHN DEERE