John Deere H219

Характеристики

Разширяване на всичкиСвиване на всички

Макс. диаметър на подаване 750 mm

Глава на харвестър H219

H219 е нова глава, създадена за големи харвестъри и верижни влекачи за добив на големи дървета. Двуколесно задвижваната H219 разполага с хидромотори с две подаващи ролки. Силата и скоростта на подаване са оптимизирани според размера на дървото. Захватът на отсечения труп е здрав, кастренето е ефективно и манипулирането на криви дървесни трупи е гладко. Като опция се предлага новия подобрен режещ механизъм.

  • Макс. диаметър на подаване 750 mm
  • Макс. скорост на подаване 4,5 – 6,0 m/s
  • Тегло без ротатора и шарнирната връзка 1930 kg
  • Режещ механизъм SuperCut100S

Оборудвана с приставка за сваляне на кората H219 се представя много добре и при работа с големи евкалиптови дървета. Качеството на сваляне на кората и продуктивността са отлични.

Измерването на дължина е изключително точно

Измерването на дължина е изключително точно заради новото измерващо устройство с ново мерително рамо. По-малко време е нужно за нулиране на измерването на дължина в обработващото приложение поради автоматичното нулиране на измерването на дължина с опционалния лазерен сензор (за откриване на края). Новото рамо за измерване на дължина повишава издръжливостта, точността на измерване и удобството на обслужване. Предлага се ново, опционално измервателно колело за дървета с дебела кора. Опционалните подаващи ролки подобряват захвата на подаване при широколистните дървета и при работа с морски бор. Подобрени бяха предпазните капаци около рамото за измерване на дължина, както и горната част на рамката с цел по-добра защита на маркучи и цилиндри.

Поддръжката е лесна

За лесна поддръжка, новият капак, осигуряващ бърз достъп до основния клапан, е предвиден да се отваря и затваря лесно. Куплунгите на маркучите на подаващия хидромотор са разположени извън капака на клапана. Корпусът на подаващия мотор и предпазителите на маркучите са подобрени.

Режещият механизъм SuperCut 100S има нов обтегач на веригата с автоматична регулировка и механично блокиране на режещата шина, което помага за задържане на режещата верига на място. Също така могат да се използват режещи шини с широка опашка. Като цяло, всички тези характеристики помагат за задържане на режещата верига на място, а подобреното й освобождаване прави смяната й по-лесна за оператора.