Части за комбайни

Части за комбайни

Пригответе се за най-доброто

Най-добрите в класа части и редовните инспекции са ключът към максималната производителност при жънене за години напред.

Предпазители на ножовете

Cмянa нa предпазителите на ножовете – кога и защо

Смяната на предпазителите на ножовете, когато те са счупени, огънати или когато междината стане по-голяма от 5,4 mm, ще спести енергия, ще намали принудителния престой и ще съкрати общите разходи за поддръжка и части за хедера – задвижващият ремък и ножовете е необходимо да се сменят по-рядко.

Режещи части

Cмянa нa режещите части – кога и защо

Следете режещите части на хедера за признаци на износване или повреда и ги сменяйте, за да сте сигурни, че отрязвате културата, вместо неефективно да я късате. Ще осигурите по-добра скорост на придвижване, икономия на гориво и ще увеличите експлоатационния живот на задвижващия ремък.

Палци на шнека

Смяна на палците на шнека – кога и защо

Счупените, огънатите или прекомерно износените палци на шнека трябва да бъдат сменени, за да се постигне по-ефективно подаване и по-висока скорост на придвижване.

Ремъци

Cмянa нa ремъци – кога и защо

Когато забележите видими пукнатини по ремък или когато той започне да издава необичаен шум, значи му е време за смяна. Ще постигнете по-добро предаване на мощност, минимално приплъзване и по-малко вибрации. Между другото, винаги съхранявайте ремъците при температури между +15°C и +25°C на сухо място.

Планки на вършачния барабан

Cмянa нa шините нa въpшaчния бapaбaн – кога и защо

Когато максималният размер на профила на шината на вършачния барабан е под 6мм, наистина трябва да я смените. Само правилният профил на зъбите осигурява оптимално овършаване, особено при тежки натоварвания.

Вериги

Cмянa нa веригите – кога и защо

Своевременната смяна на веригите е изключително важна. Обичайните признаци за износване са счупени вътрешни пластини, срязани щифтове поради счупени вътрешни пластини или разрушаване от умора на материала. Сменяйте ги също и когато удължаването надвиши 3%, което свидетелства за абразивно износване на щифтове и втулки. Използвайте уред за определяне на износването, за да проверите веригата.

Ножове на сечката

Смяна на ножовете на сечката – кога и защо

Счупени, повредени или износени ножове на сечката може да причинят по-ниско качество на рязане и по-голям разход на гориво и енергия – трябва да смените ножовете на сечката своевременно. Новите ножове на сечката повишават ефективността на рязане, намаляват риска от принудителен престой и понижават общите експлоатационни разходи.