Части за комбайни

Части за комбайни

Пригответе се за най-доброто

Най-добрите в класа си части и редовните инспекции са ключът към максималната производителност при жънене за години напред.

Предпазители на ножовете

Cмянa нa предпазителите на ножовете – кога и защо

Смяната на предпазителите на ножовете, когато те са счупени, огънати или когато междината стане по-голяма от 5,4 mm, ще спести енергия, ще намали престоя и ще съкрати общите разходи за поддръжка и части за хедера – задвижващият ремък и ножовите секции е необходимо да се сменят по-рядко.

Режещи части

Cмянa нa режещите части – кога и защо

Следете режещите части на хедера за признаци на износване или повреда и ги сменяйте, за да сте сигурни, че отрязвате културата, вместо неефективно да я мачкате и кълцате. Ще осигурите по-добра скорост на движение, икономия на гориво и ще увеличите експлоатационния срок на задвижващия ремък.

Палци на шнека

Смяна на палците на шнека – кога и защо

Счупени, огънати или прекомерно износени палци на шнека трябва да бъдат сменени, за да се постигне по-добри характеристики на подаване и по-висока скорост на движение.

Ремъци

Cмянa нa ремъци – кога и защо

Когато забележите видими пукнатини по ремък или когато той започне да издава необичайни звуци, означава, че е време за смяна. Ще се възползвате от по-добра силова трансмисия, минимално приплъзване и по-слаби вибрации. Между другото, винаги съхранявайте ремъците при температури между +15°C и +25°C на сухо.

Планки на вършачния барабан

Cмянa нa плaнкитe нa въpшaчния бapaбaн – кога и защо

Когато профилът на планка на вършачния барабан стане под 6 mm в максимална позиция, наистина трябва да я смените. Само правилният профил на зъбите осигурява оптимално вършеене, особено, когато се обработват тежки материали за вършитба.

Вериги

Cмянa нa веригите – кога и защо

Своевременната смяна на веригите е изключително важна. Обичайните признаци на умора са счупени вътрешни планки, срязани щифтове поради счупени вътрешни планки или разрушаване от умора. Сменяйте ги също и когато удължаването надвиши 3%, за което свидетелства абразивно износване на щифт и втулка. Използвайте калибър за определяне на износването, за да тествате веригата.

Ножове на сечката

Смяна на ножовете на сечката – кога и защо

Счупени, повредени или износени ножовете на сечката може да причинят по-ниско качество на отрязване и по-голям разход на гориво и енергия – трябва да смените ножовете на сечката своевременно. Новите ножове на сечката повишават ефективността при отрязване, минимизират риска от престой и понижават цялостните експлоатационни разходи.