Надстройка в технологията подобрява работата на оператора.

Дисплей на компютър в горскостопанска машина на John Deere

Новите контролни компютри на харверстърите и транспортьорите John Deere улесняват за операторите достъпа до управлението на машината и повишават оперативната безопасност като показват изгледа от задната камера в отделен прозорец.

От септември 2021 г., всички колесни харвестъри и транспортьори на John Deere ще бъдат оборудвани с надстроени контролни компютри в базова (MPC21) или висока (HPC21) спецификация. Харвестърите ще се предлагат само с HPC21.

Новите компютри са по-мощни от техните предшественици и имат по-чувствителен сензорен екран, който е по-ярък и по-устойчив на надраскване, както и по-издръжлив на замърсяване и влага.

Спецификацията HPC21 има 14,1" екран, 4-ядрен процесор и два пъти повече RAM памет и осигурява бърз достъп до приложения и бързо стартиране и има три USB 3,1 конектора за приставки, изискващи висока мощност. Спецификацията MPC21 има 9" екран и компютърът, който също има 4 ядра, е по-бърз от текущия базов компютър.

Важна промяна от предишния контролен компютър е това, че опционалната задна камера сега се показва на отделен екран в предната част на кабината. Това означава, че при заден ход, изгледа на оператора от камерата не покрива карти или друга важна информация.

И при двете спецификации базовите индикатори на машината са преместени от дясната страна на екрана.

Надстроените контролни компютри също така са с модификация за потребителския интерфейс на TimberMatic, за да може да се вмести на новия екран с различна пропорция на изображението.

Приложението TimberMatic Maps е важна част от харвестърите и транспортьорите на John Deere, която осигурява на операторите изглед в реално време на обекта за дърводобив, когато данните, събирани от сензорите на харвестъра и прецизното GPS-базирано местоположение на отсечената дървесина, се предават автоматично от харвестъра на приложението за употреба от горския експедитор.