Джон К. Мей

главен изпълнителен директор на
Deere & Company

Джон Мей

Джон К. Мей е главен изпълнителен директор, като заема тази позиция от ноември 2019 г. Отговаря за ръководене на усилията на Deere & Company за максимално увеличаване на финансовата и оперативна ефективност във всички предприятия и региони.

Преди сегашната си роля, Мей е бил президент и главен оперативен директор, като поема тази позиция през април 2019 г. Преди това е бил президент на подразделението за селскостопанска и градинска техника за цял свят с отговорност за Северна и Южна Америка и Австралия, както и за платформите за глобални жътварски дейности, градинарство и грижа за културите и за групата за интелигентни решения. По-рано е бил главен директор за ИТ на компанията и президент на подразделението за земеделски решения.

Освен това Мей има опит в подразделението за строителство и горско стопанство за цял свят на Deere като е бил управител на фабриката Dubuque Works на John Deere. В други роли е бил вицепрезидент за платформата Turf & Utility и управляващ директор на операциите на Deere в Китай през период на значителен растеж. Мей стана част от висшия управленски екип на компанията през 2012 г.

Присъединява се към John Deere през 1997 г. след като работи като управленски консултант в KPMG Peat Marwick.

Мей има бакалавърска степен от университета на Ню Хемпшир и магистърска степен от университета на Мейн.

Deere & Company (NYSE: DE) е световен лидер при предоставяне на съвременни продукти и услуги и е ангажиран с успеха на клиентите, чиято работа е свързана със земята — тези, които са свързани с обработка, жътва, преобразуване, обогатяване и доразвиване на земята с цел посрещане на драматично растящите световни нужди от храна, гориво, подслон и инфраструктура. От 1837 г. John Deere доставя иновативни продукти с превъзходно качество, изградени върху традиция на почтеност. За повече информация посетете John Deere на неговия световен уеб сайт www.JohnDeere.com.